Saint-Tropez

Det räcker med att säga Saint-Tropez och direkt förstår man vad man vill ha sagt. Platsen är synonymt med extravaganta fester anordnade av förmögna individer. Hit åker eliten för att festa, ha kul och slappna av under ett par dagar. Detta är absolut en plats att besöka men då måste man också vara beredd på att öppna plånboken betydligt mer än om man skulle ha åkt till platser som Mallorca, Ibiza eller Cypern.

Vart börjar kvällen?

Att inleda kvällen med att beskåda solnedgången från en av Saint Tropez strandklubbar är en perfekt inledning på kvällens bravader. Njut av de bekväma lounge sängarna drickandes en cocktail och lyssnandes på musik som får dig i rätt stämning inför vad som stundar senare den kvällen. Någon av alla de strandklubbar som finns längs med Pampelonne Beach gör susen men är ni ute efter lite med fartfylld stämning redan från start, då finns det bara en plats som gäller, Nikki Beach. Här bjuds ni på en mängd kända DJ´s, temafester och framför allt skyhöga priser. Här hittar ni modeller, miljonärer och självfallet delar av kändiseliten. Det är ingen ovanlig syn att se personer öppna dyra flaskor av champagne för att sedan skaka och spruta drycken ut över dansande gäster, dansandes längs polen, ovanpå borden, ja vart än det finns plats. Detta tar festandet till helt nya nivåer.

5-din-semester-st-tropez-2

Föredrar ni en mer passiv roll i festandet där ni lutar er tillbaka, njuter av er drink och följer allt festande på avstånd, då finns det bara en plats att besöka, Café de Paris. Härifrån har ni den bästa tänkbara utsikten utöver området, ta del av allt på behörigt avstånd samtidigt som ni kan se alla lyxjakter komma och gå.

Kvällen fortsätter

Allt eftersom att kvällen fortsätter är det kanske dags att bege sig vidare, kanske dags för en bit mat innan alllt drar igång på allvar. Ett besök på Bar du Port kan då vara på sin plats. Ni erbjuds en elegant och klassisk inredning med en DJ som spelar det allra senaste inom musikvärlden på en behaglig ljudnivå så ni fortfarande kan njuta av maten och kommunicera med varandra utan att behöva försöka överrösta musiken.

Önskar ni ett lite mer sofistikerat ställe, med det där lilla extra, en plats där ni med största säkerhet lär får se en och annan kändis, då är det Octave Café som gäller. Detta är en elegant pianobar som bjuder på jazzmusik. Klientelen som kommer hit är inte bara välrdseliten och kändisar, detta är även ett populärt tillhåll för den lokala befolkningen. Bli inte heller förvånad om ni får se en och annan känd sångare eller sångerska äntra scenen och sjunga eller låt eller två.

Är du trött på allt som har med glitter och glamour, bege dig då över till Kellys Pub, en irlänsk bar som bjuder på en mer avslappnad miljö. Vem som helst är välkommen utan några krav eller förpliktelser. Detta är också det perfekta stället för att avrunda kvällen på innan ni beger er tillbaka till ert hotell eller lyxjakt.