Ibiza

Jag tänkte här dela med mig av några av de platser jag besökt under min ungdom tillsammans med några jag önskar att jag hade besökt, även om det inte än är försent, trots att man inte längre än någon ungdom. Visst, det hade nog varit roligare att besöka alla dessa som ung, sugen på nya utmaningar, möjligheten att festa hela natten lång utan några bekymmer hängandes över en. Minns tydligt hur det var dom gånger jag besökte medelhavets kanske hetaste partyplats, Ibiza. Jag hade precis fyllt 20 och åkte dit med några kompisar för att spendera en vecka på ön, med ett enda mål, att ha skoj och konstant festande.

Fakta om Ibiza

För er som aldrig hört talas eller aldrig besökt Ibiza, kan jag ge er en snabb genomgång om vad ni har missat. Ibiza är som sagt en ö, tillhörandes Spanien, belägen sydväst om Mallorca, som en del av Balerarlc Islands. Ön är känd för sitt heta nattliv där många av de stora aktörerna inom europeiskt nattliv, har en eller annan klubb öppen under sommarmånaderna. Dom som åker till Ibiza för att festa stannar i Ibiza Town eller San Antonio, öns två stora partyområden. Ön har gott om turister under sommarmånaderna med primärt ungdomar som  är där för en sak, att festa. Det är en relativt liten ö med en yta på 571 kvadratkilometer och en fast befolkning på dryga 132 000 invånare.

Flygtiden från Arlanda till Ibiza stad tar omkring 4 timmar, med direktflyg. Ni kan flyga både charter eller genom att bara ta en flygstol. Dock rekommenderar vi charter då det under sommarmånaderna kan vara svårt att hitta fatt i hotell med bra läge och pris. Ni kan hitta flygstolar, under juli 2017 för omkring 2500 kronor. Charter för en person, under samma period, blir naturligtvis avsevärt dyrare och ni får räkna med från 7000 kronor och uppåt för en vecka med hotell i San Antonio.

Klubbar och barer

För att tillgodose den stora mängd turister som kommer till ön varje år finns det en mängd olika barer och klubbar att tillgå, beroendes på vad för musik eller stil man föredrar. Här finns det något till alla typer, från rave till house eller lite lugnare ställen. Åker ni dit för första gången, då rekommenderar jag starkt att ni gör lite efterforskningar först innan resan, ta reda på vilka ställen som finns och vart, så att när ni väl är på plats, vet på ett ungefär vart ni behöver gå för att få det ni letar efter. Detta var något jag själv gjorde inför min första resa och inget jag ångrar, fick verkligen ut allt och lite till från den resan, så pass att jag fick blodad tand och kom tillbaka till ön följande två år, med samma grupp kompisar som åkte dit första året.

1-dinsemester-ibiza-party

Dom tre ställen som ni i alla fall bör kolla upp under en resa till Ibiza är Club Space, Club Pacha samt Privilege. Space har bland annat blivit utnämnd som världens bästa klubb. Framröstad av eliten inom DJ-scenen. Club Pacha är en institution på ön och Privilege tippas vara den största klubben i världen.