Fortsättningen på vår resa i Berchtesgaden

Örnnästet räcker att besöka en gång. Det bjuder på utsikt och historia sedan är det slut. Det är nu det roliga med Berchtesgaden börjar. Det finns för mycket att upptäcka och allt är så fantastiskt vackert. Alperna är bättre sommartid än vintertid.

Vi satt och kolla noga igenom vad som fanns runtomkring och efter att ha varit en sväng nere vid den mest kända sjön Lake Königssee bestämde vi oss för att skippa det. Området är fullt med turister och allt tappar sin charm. Vi hittade istället till den lite mindre sjön Hintersee där vi kunde hyra en båt och ro runt en stund. Det var behagligt att glida runt på vattnet som hade en grön ton av den kalkrika grunden. Det var ändå inte vad vi ville med dagen. Efter en timme på sjön tog vi oss vidare. Vi hade sett att det fanns en nationalpark och tänkte att vi kunde ta en promenad.

Storslagen nationalpark

Berchtesgadens nationalpark tar andan ur. Det är så vackert att man tror att man är i en drömvärld. Vintertid stängs parken och naturen lever sitt eget liv. Vi kom precis innan högsäsong och det kändes att marken fortfarande var lite orörd. I Tyskland är det verkligen gjort för turister. På lagom avstånd innan vi hade hunnit bli alltför trött dök det upp en restaurang. Perfekt med en lunch innan vi valde att promenera hemåt igen. Skillnaden mellan svenska nationalparker är att vägarna är väl preparerade och det är enkelt att gå. Det enda felet med nationalparken var att vi inte hade bokat in fler dagar. Vi hade lätt kunnat spendera fler dagar bara i nationalparken och för den som gillar att vandra är det här platsen nummer ett att gå på.

Storslagen nationalpark

Dagen efter var vi lite trötta efter två dagars långa promenader. Vi ville passa på att besöka en bergstopp till, men tänkte att vi inte ville ta en lång promenad igen. Istället valde vi att ta linbanan upp till toppen av Mount Jenner. Den sista biten upp får man ändå gå till fots, men det här var precis lagom för en dag. Precis som tidigare dagar det anpassat för turister och på toppen fanns en alpstuga där vi kunde ta oss en lätt lunch. Vi skulle bege oss hemåt igen, och det är första gången som det har känts som att vi inte hann med allt vi hade velat göra. Området bjuder på en isgrotta och vi hade gärna gått bra mycket mer i nationalparken. Det fanns stigar uppmärkta med olika längd att gå. Perfekt för en dags promenad.

Resmål som har mycket att erbjuda

Staden, eller byn kanske man ska kalla det, bjuder på bra mat för att vara det tyska köket. Det finns också bland annat italiensk mat. Ska man åka hit ska man definitivt planera för fler dagar än de vi hade. Nu hade vi inte möjlighet att vara längre just den här gången och vi hade inte förväntat oss att hitta en sådan pärla ute i alperna. Det blir helt klart en resa hit igen för att besöka isgrottan.