En resa till Marocko

Jag bokade in min resa till Marocko efter en del betänketid. Jag var tvungen att se om det verkligen var så som alla sade. För att helgardera mig från alla eventualiteter åkte jag inte själv och jag passade även på att välja ett hotell med hög standard. Skulle det vara illa kunde jag spendera dagarna framför poolen på hotellet.

Döm om min förvåning när jag fick en bra mycket mer positiv upplevelse än jag hade förväntat mig. Det första vi gjorde var naturligtvis att känna på stadens atmosfär och stämning och det fanns det mycket av. Vi begav oss ut på stan och besökte torg och andra ställen där de hade försäljningar och stånd. En sak som stämmer av det vi hade hört innan var det att de verkligen försökte sälja på en massa saker. Sedan att vi skulle bli lurade är vi inte beredd att hålla med om. Vi valde att inte köpa och hade vi köpt något vi inte ville ha sedan är det väl bara så att vi hade fått skylla oss själva? Eller hur sätter man den gränsen.

Mycket sevärdheter

För att hitta något att göra i Marrakech behöver man inte leta långt bort. Vi besökte palats och ruiner. Arkitekturen lever kvar från det gamla och mycket är väldigt välbevarat. Det är nog få platser i världen som ändå har så välbevarad stad sedan så länge som Marocko. Vi hade förutom att titta runt och besöka platser i Marrakech bokat in en tur med luftballong tidigt på morgonen och att åka upp i bergen. Bergen är egentligen mer av en skidort, men vi ville se hur de Marockanska bergen ser ut. De är en del av Atlasbergen. Det vi blev lite tveksamma inför var att bege oss ut på en hike. Vi höll oss nära guiden istället. Säkert onödigt, men det kändes inte bra. Det är inget vanligt ställe där turister går på hike så vi kände mest att det var onödigt att vara vilse i Atlasbergen. Luftballongsfärden var riktigt läcker. Vi klev upp väldigt tidigt den morgonen och var väl halvt nyvakna när ballongen gled upp. Tack och lov har de riktigt bra kaffe i Marocko och vi hann vakna till liv och kunde njuta fullt ut av ballongfärden. Utsikten är magnifik, men det är inget för den höjdrädda att stiga uppför så.

Stämmer Marockos rykten

Det konstiga med Marocko att det både stämmer och inte stämmer det man hör. Det kanske helt enkelt är så att det beror på vad vi förväntar oss och vad vi har för uppfattning av det som sker som gör att alla förklarar landet som så olika. Självklart fanns det precis som det gör överallt människor av både den ena och den andra sorten, men vad ska göra Marocko så unikt att det ska få kritik för det? Det var bara något som slog oss.

Stämmer Marockos rykten

Vi är mest fascinerande att vi dag ut och dag in kunde gå och titta på vad alla hade till försäljning utan att tröttna. Konstigt det där. Vi som sällan handlar som turister älskade alla torg och små butiker.