Aruba – kritvita stränder

Första gången jag läste om Aruba bestämde jag mig. Jag skulle åka dit och det har jag gjort. Med de kritvita stränderna förtrollar och närheten till allt är du fast. Värmen är härlig och även om det är mycket turister som kommer hit är det väldigt avkopplande.

Rent vatten

Det första jag gjorde när jag kom till ön var att bunkra på mig lite vatten. Det var helt onödigt. Vattnet är så rent att det känns som att dricka livets vatten. Arubierna har faktiskt det rena vattnet som en av sina stoltheter och det med all rätt. Ett annat stort plus som jag inte brukar bekymra mig så mycket över om det är superbra eller inte är hotellen. På Aruba kan man bo bokstavligen bredvid stranden utan att behöva betala hutlöst mycket. Allt är vid stränderna ändå.

Rent vatten

Nationalparken Arikok

Vi hade bestämt oss för att upptäcka ön lite mer än att hänga på stränderna dagarna i ändå. En femtedel av Aruba är faktiskt klassat som nationalpark. Det är nationalparken Arikok som upptar en del av ön. Det är ett perfekt sätt att komma bort från turismen. Vi stod i valet och kvalet av att boka en off road tur genom nationalparken. En av de bästa sakerna vi gjorde på resan var att säga ja till det. Aruba är långt ifrån bara kritvita stränder. Vi upptäckte istället ett ökenlandskap där det växer kaktusar och andra växter som inte kräver så mycket vatten. Vi hittade också fram till andra sidan av ön och där bjöds det på både klippor och stränder. Vi fick gå i grottor och guiderna hade ficklampor som vi fick låna så att vi såg var vi gick. Det var en sådan kontrast till turiststråken och stränderna. Det är alltid så att när man kommer förbi där alla turister befinner sig kan man hitta en dold pärla. Nationalparken är definitivt Arubas. Arubas nattliv har inget mer att önska. Tropiska drinkar med frukter, glada människor och tropisk värme. Det finns inget som fattas. Här går det att bara vara. Vi var så nöjda med vån tur i bergen att vi bestämde oss för att ta en dag på det arkeologiska museet. Det är något visst med Aruba. Det går inte att sätta fingret på vad. Det måste upplevas och vi ville ta reda på om vi kunde hitta något om öns hemlighet. Museet bjuder på en härlig historia från början till nutid. Det är intressant att se hur ön har överlevt genom åren och hur den har utvecklats. Det är fortfarande en relativt lite ö och har ändå så mycket att ge. Aruba är en skön i karibiska havet. Den är definitivt värd ett besök. Vi rekommenderar inte att åka dit när det är som allra varmast. Det är bättre för både plånboken och om man vill göra något mer än att ligga på stranden att åka när det är behagligare temperatur. Nationalparken är det vi rekommenderar mest och där finns det mer att göra än att ta en tur off road med guide.