Resa till Spanien

En solsemester till Spanien är en härlig upplevelse om man gillar sol, bad och kultur. Det ligger på Iberiska halvön i sydvästra Europa och gränsar till medelhavet.

Gran Canaria har både härliga sandstränder och fin natur med guidade aktiviteter och resor upp bland bergen. San Agustin har en underbar och barnvänlig strand som är väldigt långgrund. Mellan Puerto Rico och Arguineguin finns det en konstgjord strand med vit sand och den heter Anfi Beach. En tvårätters middag här kostar 200 kronor och person.

På Gran Canaria finns staden Playa del Inglés som är en mycket välbesökt livlig stad som “aldrig sover”. Här finns massor av nöjen, shopping och sol och bad naturligtvis. Detta är det mest besökta stället på Gran Canaria. Här finns en 8 kilometer sandstrand som heter Maspalomas och den är 100 meter bred så det finns gott om plats. Här kan man utöva många vattensporter, men vill man bara ta det lugnt och sola och bada är det också idealiskt. Det finns lite lugnare stränder eller badbukter om man inte vill ha så höga vågor som det kan bli på den stora stranden.

Sol och bad

Om man dyrkar sol och bad mest av allt så är ett besök på Fuerteventura ett måste. Här är det många soltimmar och bergen, solen och sanden är centrum när man kommer hit. Det ligger mellan Gran canaria och afrikas västkust och är näst störst av Kanarieöarna. Här finns många konstbevattnade oaser som är otroligt vackra med fruktodlingar och palmer.

Lanzarote har en väl genomtänkt arkitektur och är väldigt stilfullt. Fantastiska vulkanlandskap och fina stränder finns att se här. Detta är den östligaste av Kanarieöarna och här finns nationalparken Timanfaya där man kan se vulkaner och den gamla huvudstaden Teguise som grundades redan på 1400-talet. Här finns det stränder med lavaklippor men även vackra sandstränder.

Något man skall vara extra noga med när man åker till Spanien är att vara noga med att ha en ordentlig sjukförsäkring. Det finns ett kort som heter det blå sjukförsäkringskortet och trots att man har med sig detta kan man tvingas att betala allt själv. Det beror på att spanska lagar gör det möjligt för sjukhuset att ta ut hela summan som det kostar trots det blå kortet. Ibland kan de kräva full betalning och då kan det bli dyrt om man skadar sig och reskassan kanske går åt. Bra att ta reda på fakta med försäkringsbolaget innan man lämnar Sverige.

Spanien besöks varje år av ungefär 60 miljoner besökare så det är ett mycket populärt resmål. Kanarieöarna är bäst med sina temperaturer vintertid och Mallorca är bäst sommartid då det är behagligast. Här väntar resenärerna en spännande historia, spännande städer, underbar natur och soliga stränder.

En viktig inkomstkälla för Spanien är just turismen så man är ganska populär som turist när man besöker landet.

De mest populära resmålen är: Lanzarote (Fuerteventura), Gran Canaria (Teneriffa), Menorca (Ibiza, Marbella), Barcelona (Mallorca) och Madrid (Costa de la Luz, Costa de Almeria och San Sebastian.)