Vintersemester i Schweiz

Schweiz är ett land som fascinerar hela världen med sin vackra natur, snötäckta berg och välbyggda städer med spännande upplevelser. I Schweiz hittar man även flera kulturarv och tätt med turister året om. På vintern är Schweiz ett populärt resmål tack vare sina många skidområden och under de varmare månaderna strömmar människor från hela jorden hit för att vandra eller besöka de större städerna.

Schweiz har genom hela historiens gång haft en väldigt central och särskild roll i den europeiska historien. Med grannländer som till exempel Italien,  Österrike och Tyskland kan landet Schweiz även briljera med sin mångkulturella omgivning med hela fyra officiella språk som är tyska, franska, italienska samt rätoromanska. Om man planerar ett besök i detta fascinerande land är det framförallt några platser som man bör uppleva vilket man kan läsa lite mer om nedan. Detta framförallt om man vill få en tydlig bild om vad Schweiz faktiskt har att erbjuda under de kallare månaderna på året. 

Bergskedjan Bernalperna och berget Jungfrau

Schweiz som har ett väldigt varierat landskap och natur är en perfekt resedestination som passar hela familjen. Men här är några av de mer populära valen för en semester under vintern.

Jungfrau är en av Europas högsta berg som tillhör bergskedjan Bernalperna och är en av Schweiz populäraste destinationer. Detta då berget erbjuder en slående utsikt för människor som älskar att vandra men även lockar med sin snötäckta terräng som lämpar sig bra för alla som uppskattar ett intressant område att åka skidor i. Sedan 2001 räknas Jungfrau som en av UNESCOs världsarv med utökat område sedan 2007. Vid berget hittar man även bergspasset Jungfrauoch som ligger på den lägsta höjden på 3471 m av hela bergskedjan Bernalperna. Till denna punkt kan man ta sig med den berömda järnvägslinjen Jungfraubahn. Jungfraubahn räknas därmed som Europas högsta järnvägsstation.

Andra intressanta platser i Schweiz

Pilatus är ett annat berg i Schweiz som är väldigt populärt att besöka av människor från hela världen. Detta berg ligger på gränsen mellan Obwalden, Nidwalden och kantonerna i Luzern. Till bergets högsta topp Esel kan man antingen ta sig med Pilatusbahn som har en lutning på upp till 48% eller välja den lite mer våghalsiga kabinbanan. För alla äventyrslystna är denna destination det perfekta valet och passar de flesta sällskap.

Om man däremot letar efter en mer sagolik plats och uppskattar historiska byggnader eller detaljrika slott ska man besöka Château de Chillon. Detta fantastiska slott ligger på den östra sidan av sjön Genevè. Slottet är byggt på en undervattensklippa och därmed ser det ut som att slottet är byggt på själva vattenytan. Vid en närmare anblick ser man dock att slottet är byggt på en mycket stabil plattform. Till slottet kan man idag gå för att det del av byggnadens historia och dessutom har ett offentligt museum inrättats för att man ska kunna ta del av Château de Chillons fulla historiska betydelse. På vintern är vyn över det snötäckta slottet med dess tinnar och torn som taget från ett magnifikt julkort.