Upptäck den magiska Frankrike

Frankrike är ett land som har det mesta. Landet är känt för sitt mode, gastronomin, vin, konsten ,filosoferna och mycket annat. När det kommer till turism har landet verkligen allt man kan tänka sig behövas som turist. Fantastisk skidåkning i Chamonix till soliga ständer på den franska Rivieran. Metropolen Paris behöver knappt någon presentation, fantastiska vinodlingar i södra Frankrike och mycket annat.

Frankrike är världens mest besökta turistland med hisnande 90 miljoner besökare per år och man kan förstå varför.

Världens mest besökta land

Paris med omnejd

Frankrikes huvudstad Paris är en av världens mest besökta platser och det är inte så konstigt med allt vad staden erbjuder. Paris är modets och gastronomins stad där man hittar det allra finaste modet och dom bästa restaurangerna. Paris är hemmaort fr märken som Christian Dior, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton samt Prada och alla har butiker på världens vackraste gata, Champs Elysée i centrala Paris.

Är man intresserad av historia och kultur är Paris nästan ett måste med tanke på museer som exempelvis Louvren eller slottet Versailles. Med turistmål som Eiffeltornet, Sacré Cour och Notre Dame så är Paris en fantastisk mix av gammal och nytt.

Ca 10 minuter utanför Paris hittar man också Euro Disneyland, ett paradis för barn och andra som är förtrollade av Disneys fantastiska värld. Området innehåller flera olika nöjesparker med inspiration av Disneys olika sagofigurer.

Dom franska alperna

I Frankrike hittar man även fantastisk skidåkning och landet har Europas högsta berg, Mont Blanc. I dom franska alperna hittar man en av många skidorter, staden  Chamonix hittar man ett fantastiskt utbud av skidbackar och orten har varit värd för VM i slalom.

Franska vinodlingar

Frankrike har världens näst flesta vinodlingar och är det land med flest kvalitetsviner.

Överlag sp har Frankrike sex stora vindistrikt, Loire, Champagne, Bordeaux, Rhone, Bourgogne samt Alsace. Drycken Champagne får endast tillverkas av vindruvor från vinområdet Champagne annars får det inte kallas champagne utan mousserande.

Den franska Rivieran

Den franska Rivieran är världens mest kända Riviera där man hittar fantastiska stränder och badorter. Städer som Nice, Marseille, Cannes och många fler ligger just längt Rivieran och lockar turister från hela världen.

Filmfestivalen i Cannes är världens mest respekterade filmfestival efter Oscarsgalan. Här samlas världens elit under sommaren för att ta del av alla dom aktiviteter som Cannes-festivalen har att erbjuda.

Monte Carlo ligger också längt kusten och även om den lilla orten är ett land i sig men räknas inofficiellt som en del av Frankrike.

Saint Tropez, Cannes samt Monte Carlo är exklusiva orter som samlar världens största kändisar och andra viktiga gäster. Här hittar man flera av världens dyraste hotell och dom finaste modebutikerna.

Badorten Biarritz hittar man på Frankrikes östkust och är en ökänd ort för surfare då vågorna från atlanten gör orten utmärk för surfing och andra vattensporter.

Att lista alla Frankrikes sevärdheter och turistmål är svårt då landet erbjuder ett fantastiskt utbud av alltifrån fantastiska museer till filmfestivaler.

Den större delen av laner har ett behagligt klimat, typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Oavsett vad man letar efter som turist har landet något att erbjuda dom flesta.