Toscana Italien

Det är få som har förstått hur fantastiskt Toscana är. Det är något speciellt med Toscanas landskap. Jag var på en resa genom Europa för ett tag sedan. Den började uppe i Stockholm och sluta 5 dagar senare nere i Pisa. Jag tänkte lifta med en som skulle köra och han fick ändrar rutt så lite lustigt hamnade jag nere i Pisa. Jag älskade. Italienare är en blandning mellan högljutt galna och samtidigt finns det en lunk som gör att man bara inte kan låta bli att älska den sköna inställningen. Visserligen är det jobbigt när något ska hända snabbt och händer det något, som det gjorde för mig när jag väl stod på flygplatsen då blir det kris och katastrof för det går inte att lösa snabbt.

Mer än bara ett torn

För att återgå till Pisa. Staden genomstrålar Toscana och bara för att tornet finns där ska man inte missa resten av staden. En del säger att det inte finns något mer än tornet i Pisa, men jag tycker att det är fel. Medan jag gick med min väska mot flygplatsen kunde jag inte låta bli att slås av tanken på att det faktiskt var underbart vackra hus och att staden har en gammal historia som sträcker sig tillbaka till långt före kristus. Det är omöjligt att säga att Pisa inte har mer än tornet. Det gäller bara att öppna ögonen och se det man har framför sig.

Bergen i bakgrunden

Självklart ser man bergen i bakgrunden och att få ta sig upp och se hur det bergiga Toscana ser ut och att få besöka en vingård eller två. Det är klart att det lockar och när man väl har andats in Pisa är det dit man ska bege sig. Bakom bergen döljer sig också Florens och att besöka Toscana utan att se sig om i Florens är helt fel ur en resenörds synpunkt. När jag var i Pisa hade jag inte möjlighet att ta mig till vare sig några berg eller till Florens.

Bergen i bakgrunden

Det enda jag tänkte på när jag gick där genom stadens alla gator var att jag bara måste åka tillbaka. Här finns så mycket att se, men jag tror att det gäller att se det inifrån. På ett sätt som en italienare gör. Skippa alla turiststråk och åka upp till en vingård och upp i bergen där de knappt talar engelska. När man befinner sig där är det lätt att förstå alla som har blivit så förtrollade av Toscanas charm att de har valt att flytta dit.När jag satt på flyget hamnade jag bredvid en man som precis varit på en sådan resa som jag hade gått och drömt om. Han sa att det var precis så. Vi pratade passionerat om Toscana hela vägen till planet landade och han nämnde att staden Lucca är en stad att besöka. Staden har en mur runt sig och det går att hyra cykel och cykla runt. Det kommer att komma ett inlägg om Toscana här. Nu var det en slump att jag hamnade där just den gången, men att jag ska åka tillbaka det är ett som är säkert.