Semester i Spanien

Spanien har sedan länge varit ett populärt resmål för semester hos svenskar. I Spanien kan man hitta allt ifrån vandrings- eller cykelsemester till storstadspuls och solsemester.

I norra Spanien kan populära resmål som Bilbao och San Sebastian locka. I norra delen finns den vackra naturen med de höga bergen och små byarna. Även den underbara spanska maten sägs vara som godast just i dessa trakter. I San Sebastian finns det hela 11 stycken michelinrestauranger. Söker man sig mer söderut i Spanien så finns de vackra städerna Malaga och Marbella, som är lika kända för sina fina stränder och utmärkta nattliv. En av anledningarna till att så många ungdomar väljer att åka till just Spanien är på grund av landets nattliv och stränder. Städer som Ibiza, Marbella och Barcelona är väldigt populära i detta anseende. Vill man besöka en av Europas största städer kan man åka till de centrala delarna av Spanien. Där finner man huvudstaden Madrid. I staden kan man till exempel besöka Retiroparken, Palacio Palatset och andra sevärdheter. Shoppingen i Madrid är bra, staden har ett av Europas största köpcentrum vid namn av La Gavia. Det är med sina imponerande 100.000 kvadratmeter Spaniens största köpcentrum. Här hittar man en blandning av affärer som överenskommer med alla individers smak.Är man mer sugen på bad och värme så är ett av Sveriges populäraste resmål Kanarieöarna. Dit åker många personer från hela Europa varje år för att semestra, bada och njuta. Kanarieöarna är en ögrupp som består av 7 stora öar och befinner sig utanför den nordvästra kusten till Afrika. De populäraste öarna är Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa.

Viktigt att veta

vissa kaffe i Spanien accepterar inte kreditkort

Valutan i Spanien är euro, dessutom är det många lokala fik och restauranger som inte accepterar kort. Detta är mycket vanligare i städer med lägre turism men kan även frekvent förekomma i städer med mer turism. Dessutom kan det vara bra att veta att lokalbefolkningen kan vara mycket dålig på engelska, därför är det bra att vara förberedd på att göra sig förstådd på spanska. Exempelvis med google översätt eller med en ordbok. Även här gäller det att ju lägre turism desto större del av lokalbefolkningen pratar ingen engelska och tvärtom. Något man får se upp för som turist i landet är den höga stöldrisken. Speciellt på stränder härjar det ligor som försöker stjäla folks ägodelar. Även inne i städer florerar tjuvligor runt. Därför bör man vara väldigt försiktig med just sina ägodelar i landet, men synnerhet i städer där turismen är hög.

Semestra på olika sätt

fritidshus i Spanien

Vid resa till Spanien kan man välja att resa med charter, boka flyg samt hotell separat eller endast boka en resa. Det sista alternativet är vanligt för människor som redan äger en semesterbostad. Något som blivit väldigt vanligt för svenskar är just att köpa en semesterbostad i Spanien. I samband med den senaste lågkonjunkturen i landet så införskaffade många svenskar en sommarbostad till bra pris. Vill man boka charterresor så finns flertalet resebolag, exempelvis TUI, Ving och Apollo. Vid köp av endast flygresor så finns hemsidor så som Momondo och Skyscanner. Om man sedan vill boka hotell separat så finns exempelvis Trivago och Expedia.