Safari i Afrika

Jag har kollat priser när det kommer till att åka på Safari ibland. Det har varit rätt dyrt, men när jag nu såg att det går att göra i budgetklass och färre nätter så tänkte jag att det kanske börjar vara läge. Det sägs att Botswana är det bästa stället att åka just nu. Mycket beror det på att det räknas som det mest säkra landet att åka till nu. Det finns såklart fler saker som spelar in. Lägst population per kvm och vad som räknas som Afrikas bästa land vad gäller hur långt framme i ekonomin de har kommit. Eftersom det var lite budget som gällde för resan blev det 4 dagar safari, resan blir ändå en vecka med flygresa och allt så det är ändå ingen weekend. Dessutom valde vi att ta budgetboendet som betydde vanliga tält. Det är något kusligt spännande med att sova i tält ute på Afrikas stäpper och det ger bra mycket mer på upplevelsekontot än att bo i en lyxigare stuga. Vi hade inte 550usd att spendera per dag heller och budget passade oss utmärkt.

Välj nationalpark med omsorg

Det finns ett antal ställen att åka till för safari i Botswana. Vi valde Okavango. Just för att djurlivet är så pass stort där. Dessutom är det rätt levande natur runt omkring. I parken har det setts 580 fåglar, 75 större djur och över 80 olika fisksorter. Det är mycket om man dessutom betänker sig att det är i Afrika. Här i parken är ekosystemet något som man slås av. Det läste vi innan och det stämmer verkligen. Det är nästan så att man kan känna hur djur och natur är ett och hur allting hör ihop. Safari är inget som man beger sig ut på själv. Vi gillar att ha lite folk omkring oss så vi bokade såklart en grupptur. Det var trevligt att spendera några dagar med personer som ville uppleva lika mycket som oss av naturen. Sitta på kvällen framför lägerelden och prata om dagens sevärdheter och händelser samtidigt som man har djuren och naturen precis bakom ryggen. Det är få förunnat att få uppleva det. Jag tror att många stirrar sig blinda på att det ska vara en två veckors tur men det går faktiskt bra att åka några dagar bara för att få känna på safarilivet. Vetskapen om att Botswana är det tryggaste landet gör också att man känner sig mer lugn och kan njuta.

Välj nationalpark med omsorg

Vi lyckades få se de flesta djur som vanligtvis dyker upp och vi hann också se en gepard jaga en antiloop. Det är en otrolig kraft i de vilda djuren och att se det på riktigt ger en ett nytt perspektiv om hur små vi faktiskt är mot naturens krafter. Någon frågade om ormar och så och helt klart kan jag säga att man kollar en gång extra innan man lägger sig, men vi hade inga problem. Innan vi åkte var vi tvungna att kolla igenom vaccinationerna ordentligt. All utrustning vi behövde var ordnad av guiderna på plats.