Ön Hvar i Kroatien

Mottot för många som beger sig hit är festa hårt eller åk hem vilket också märks på den klientel som gärna besöker ön Hvar i Kroatien. Likt Ibiza eller Mallorca så bjuder denna ö på underhållning i överflöd riktat mot alla typer av individer och smaker. Ön är belägen utanför den Kroatiska kusten och är ett populärt resmål för backpackers. Att ta sig hit från Sverige sker genom att du först flyger till Split och sedan därifrån vidare till ön med antingen en katamaran vars restid är drygt en timme eller med en färja som tar omkring två och en halv timme totalt. Båda dessa alternativ avgår med regelbunda mellanrum så det finns inget behöv av att stressa för att passa tider.

Restiden med flyg från Arlanda till Split tar omkring 2 timmar och 45 minuter, vilket gör att er totala restid med katamaranen skulle landa på strax under fyra timmar, då inte inräknat transporten från flygplatsen till färjeterminalen.

Ön vaknar efter solnedgången

Mycket likt andra partyplatser kring medelhavet så vaknar on Hvar till liv när solen går ner. För er som åker hit för att festa, varför då inte börja kvällens bravader på barnen Kiva Bar, ett otroligt populärt ställe att inleda kvällen på, något ni också kommer att märka när ni anländer dit då den i regel är fylld till bredden med festande ungdomar. Ni kommer också säkerligen att få se lite udda egenheter så som en person som sitter i baren med en gammal arméhjälm på sig. Anledningen bakom är enkel, personen i fråga ska dricka något som på ön kallas för Tequila Boom Boom, en variant av det vi kallar för tequilaknack. Klicka på länken så får ni se en video hur det exakt går till. Detta är bara ett av många olika knep som bartendern använder sig av för att höja stämningen bland gästerna.

6-party-runt-medelhavet-hvar-carpe-diem

Carpe Diem

Nej, jag menar inte att ni ska fånga dagen utan istället att ni ska besöka baren Carpe Diem. Ta er ner till hamnen och ställ er i kö för att hoppa ombord på den vattentaxi som krävs för att ta er till den närbelägna ön Stipanska där ni hittar denna världskända klubb, Carpe Diem som mer eller mindre har hela ön för sig själv i form av en utomhusklubb. Här kan ni festa och dansa under stjärnorna till några av de mest populäraste DJ´s som marknaden erbjuder. Det arrangeras också regelbundna Full Moon partyn på ön, något som alltid lockar till sig en stor mängd festande ungdomar, mycket likt det Full Moon party som anordnas på den världskända thailändska ön Ko Pha Ngan. Ett besök till Carpe Diem är ett måste om ni rest till Hvar.

En viktig aspekt ni dock bör tänka på om ni besöker Carpe Diem och det är resan tillbaka till Hvar, missa inte den sista vattentaxin för kvällen/natten, gör ni detta får ni gott spendera ett par timmar under natten, på ön, i väntan på att taxiservicen ska återupptas igen på morgonen.