Mykonos, Grekland

Många kanske drar sig från att resa till Grekland med tanke på hur landets ekonomi har försämrats under de senaste fem åren, detta är dock inget som märks av när man besöker ön Mykonos, en ö som går i rakt motsatt riktning jämfört med resten av landet. Ön såg under 2015 över 100 nya turistrelaterade affärsverksamheter startas, vilket tyder på en ekonomi som frodas och stadigt växer.

Ön är ett turistparadis för alla typer av resenärer, unga som gamla, singlar som familjer. Här finns det gott om vackra stränder, kristallklart vatten, utmärkt boende men också ett uteliv som kan roa ungdomar under både en och två veckors vistelse på ön.

Att ta sig till Mykonos är enkelt, ni flyger från Arlanda till Aten och sedan från Aten vidare till Mykonos. Alternativt kan ni ta flyget till Aten och sedan färja över till ön, något som självfallet tar längre tid men i gengäld får ni uppleva den grekiska övärlden och det sista man vill göra på en semester, är att stressa, så min rekommendation är att ta färjan, njut av resan och sträck på benen efter den fyra och en halv timme långa flygresan till Grekland. Att flyga från Aten vidare till ön tar 40 minuter

Bästa tid på året att resa

Med sina över 20 vackra stränder bjuder ön på gott om utrymme till att kunna njuta och slappna av under sin resa. Bästa period att besöka ön är under den svenska högsommarsäsongen, alltså Juni, Juli, August och September. Då har man störst chans till sol och värme, med temperaturer från 25-28 grader. Ön som endast är 84km2 stor har dryga 6000 fasta invånare boendes året om. Detta tillsammans med ett litet utbud av taxibilar gör att det ibland kan vara långa väntetider om man inte kan tänka sig att gå. Det finns dock både bilar och mopeder att hyra för den som inte ser körning som ett problem, trots ett främmande land.

3-din-semester-mykonos-2-greece

Mykonos uteliv

Mykonos stad erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer och nattklubbar som kan ses ha öppet inpå småtimmarna. Kanske mest kända stället av alla på ön är Skandinavian Bar, ett etablesemang som slog upp dörrarna för 38 år sedan, 1978. Stället ligger beläget mitt i smeten i Mykonos Town och tar upp ett helt kvarter med två öppna barer och en utomhusterrass en trappa upp. Självfallet finns det också både ett dansgolv och VIP område för de som söker det där lilla extra.

Andra populära ställen är bland anant Little Venice, 180o Sunset bar, Lola Bar-Cafe, Scarpa Bar, Alley Cocktail Bar, Kastro Bar Mykonos samt Cavo Paradiso, för att nämna några i det stora utbudet av uteställen. Sammanlagt, i skrivandes stund, kan vi hitta hela 43 olika ställen som ni skulle kunna besöka under er vistelse på ön, detta inkluderar barer och klubbar. Jag rekommenderar att ni tar er en närmare titt på dessa ställen innan ni åker, så ni vet vad som väntar när ni anländer. Det sista man vill är att ta sig till ett ställe som visar sig vara helt dött, som riktar sig enbart mot en typ av besökare, eller där musiken inte alls faller er i smaken.

Ha så skoj på er resa och vi ses snart igen. I nästa inlägg beger jag mig tillbaka till Spanien men då Mallorca.