Mallorca

Så här långt har jag skrivit om tre platser runt om medelhavet som kan ses som tre av de bästa partyplatserna ni kan tänka er med Ibiza som den självklara favoriten eller populäraste partystället av dom alla följt av Ayia Napa på Cypern. Men när det gäller den tredjeplats lär nog Mallorca ha en hel del att säga till om kontra Mykonos i Grekland. Visst, den grekiska ön är en underbar plats att besöka om man är ute efter en bra kombination av festande, ligga på stranden och god mat. Men Mallorca är större och har således ett större utbud jämfört med den grekiska ön.

c77c27b2399bccc1ca6884738b417f34

De tre största partyställena på ön är Magaluf, Palma samt Alcudia med Magaluf som den största och mest populära av de tre. Stället är så pass populärt att ön har fått inte mindre än två dedikerade tv-serier i engelsk tv. Ena om hur det är att leva på ön som engelsk pensionär och den andra som mer eller mindre är raka motsatsen, hur det är att spendera en helg på ön med konstant festande samtidigt som de blir filmade för programmet Weekender Mallorca.

Perfekt semesterställe

De bra med Mallorca är att stället erbjuder något till alla turister, unga som gamla, singlar som par och även familjer med barn. Oavsett vem du är så hittar ni något som passar er, även om stora delar av ön är fokuserat gentemot festande med högt tempo och ännu högre konsumtion av alkohol. Ön ser flest turister under sommarmånaderna med besökare från stora delar av Europa, men med en majoritet av dessa från England men också Sverige. Ön har länge varit ett partyparadis för både engelska och svenska ungdomar, vilket också återspeglas i utelivet och restaurangutbudet på ön, som båda är fokuserade lite extra gentemot dessa nationaliteter.

palma-mallorca_1920x800

Om vi börjar med att ta en titt på populära Magaluf så hittar vi BCM Planet Dance, en nightclub som många lovordat i sina recensioner. Några valde dock att klaga på inträdet under kvällar med stora stjärnor. De tyckte €40 var lite dyrt, även om detta gav dem obegränsat med drinkar under kvällens lopp. Ni skulle alltså kunna komma dit relativt tidigt, spendera strax under 400 kronor och sedan dricka fritt under dom kommande timmarna. En kväll ute för 400 kronor är för mig en riktigt billig utekväll.

I Alcudia rekommendera tidigare resenärer Queens Bar Alcudia som en plats att besöka, då stället erbjuder god mat och enastående underhållning för alla åldrar. När festen sedan fortsätter, bege er då över till Banana Club och ni kommer inte bli besvikna. Stället får skyhöga betyg från ungdomar som varit där och festat.

I Palma är Abaco värt ett besök men var beredda på dyra drinkar. Det är inte ett ställe som man stannar på hela kvällen utan istället kan ses som ett perfekt pit-stop på vägen. Efter ett besök där kan det vara värt att bege sig till antingen Kaelum eller Made in brasil, eller varför inte båda. Avsluta sedan kvällen med att besöka Titos, en club där några av Spaniens bästa DJ kan ses spela.