Nästa anhalt – USA

Efter mycket fundering kring vad nästa resmål skulle bli blev det till slut en road trip som blev målet. Det var lättare sagt än gjort att komma iväg. Här gällde det som att spara ihop både en bra reskassa och planera allt från början till slut. Helst hade jag bara velat sätta mig på planet och dra iväg. Köra en resa helt impulsivt och bara svänga av där det känns bra. Nu fungerar det inte riktigt så. Tur och returresa är inbokat, några hotell och resan är planerad att gå av stapeln från Miami, Florida i öst till Los Angeles i väst. Vi hoppas på bra väder, glad skratt och sköna stunder.

Valet av resväg

Det stod mellan att landa i Miami eller New York och vi valde Miami. Sträckan vi kommer att köra kommer att bli cirka 450 mil. Vid en första tanke känns det orimligt mycket men vi planerade in tre veckor för road tripen och räknade med att kunna stanna till några dagar på vissa ställen om vi har lust och att köra längre några dagar. De mil vi behöver göra i snitt är 28 mil om dagen, men någon dag extra i Florida och någon dag extra i Los Angeles var bara ett måste. Det var ett som var säkert.

Vi packade våra väskor, fixade med alla nödvändiga papper och tog oss till Arlanda. Resan började och vi landade dagen efter på Miami International Airport. Redan när vi klev av planet kände vi att vi hade gjort helt rätt. Hotell var bokat för tre nätter. Först och främst behövde vi fixa vår jetlag någon dag innan vi började köra. Dessutom har Florida lite vi vill kika på innan vi begav oss av på den stora resan.

Första dagarna

De första tre dagarna spenderades med att sova, äta enorma amerikanska portioner av mat och njuta av Miamis sköna härliga kust. Vi passade på att bada lite i havet som vi avslutade med en drink på en bar precis vid strandkanten. Miami hade vi fler planer för, men när vi väl varvat ner och kände att vi verkligen var på semester var det bara så skönt att sitta och njuta av att bara vara en stund också. När vi satt där och småpratade med drinken passade vi på att göra lite mer planering inför den kommande resan.

Första dagarna

Morgonen vi skulle göra vår avresa med bilen började vi tidigt. Det första målet för oss att nå var Alligator Harbor där vi hyrt en stuga vid havet. Dagen skulle hursomhelst tillägnas Disney World och även om parken kanske först och främst är för yngre hade vi hur roligt som helst. Vi hade 5-6 timmar på oss att gå runt, äta lite lunch och allt vad vi hittade på och det var verkligen värt tiden. Helt klart att det kan bli ett besök här även nästa resa för upplevelsen gör en så glad. Det var det vi slogs av här. Överallt kände vi bara glädje och att börja resan med ett besök på Disney World var ett mycket bra drag av oss.