Några dagar i Grand Canyon

Nu har vi redan skrivit hur det är att åka på road trip. Det kommer några inlägg till om resan, men jag kände att jag vill skriva mer om de platser vi besökte under den sista delen.

Självklart går det att ägna Grand Canyon ett helt eget inlägg. Platsen är så magnifik att den inte bara borde får vara med på listan över Världsarv utan även över Universums arv. Utsikten från var man än väljer är helt magnifik. Vi valde faktiskt att ge syd, nord, öst och väst var sin dag. Mest för att verkligen få känna på och uppleva platsen.

North Grand Canyon

Vi valde den norra sidan första dagen och hittade att det går att rida på mulor. Några timmar i sadeln genom landskapet gav en väldigt annorlunda upplevelse. Det var roligt och prisvärt. För en som inte har suttit på hästryggen i skogen innan är det otroligt hur nära naturen man kommer. Det är inget man bör göra en dag före någon annan aktivitet för det ger en väldans träningsverk. Vi red genom härliga skogar och längs vattendrag. Mitt på dagen stannade vi för att äta lunch och det var otroligt mysigt att sitta och äta framför en eld. Vi kände oss som riktiga cowboyers med hattarna vi köpt när vi körde genom Texas. Helt klart en grym upplevelse. För den som åker hit tycker vi att man ska ta två dagarsturen som finns. Vi hade inte planerat för det så det blev en dags tur på några timmar för oss.

East Grand Canyon

Östra sidan bjuder på lite annat. Vi kollade vad som fanns och en tur till Rainbow bridge var ett av målen. Med bara en dag att utforska den östra sidan valde vi att anlita en guide. Resan kändes lite för mycket turist för vår smak, men samtidigt var det roligt att hinna med så mycket på en och samma dag mot vad vi hade hunnit på egen hand. Det var dessutom trevligt att träffa lite annat folk och prata med fler än bara varandra. Vi gav oss inte ut på så många egna stigar då vi läste skyltarna om varning för reptiler.

East Grand Canyon

Antelope Canyons har Upper och Lower. Vi åkte till upper då det är lättare att ta sig dit. För att ta sig till de som kallar Lower behöver man klättra ned. Det är helt klart något som är ett av det bästa att se i Grand Canyon. Formationerna i bergen är helt fantastiska och det känns nästan magiskt att gå runt där inne. Vi hade gärna passat på att åka till Lower och om det blir så att vi kommer tillbaka hit igen är det något vi garanterat kommer att planera in. Självklart blev det ett besök där vi tittade på Horseshoe Bend. Namnet säger en inte så mycket, men ser man bilden vet man direkt vad det är för plats. Rätt känd från både filmer och bilder när det talas om Grand Canyon. En magnifik utsiktsplats och även om det är mycket turister var det skönt att ta en paus här uppe.