Några dagar i Belgien

De flesta Belgien med EU och Bryssel. Jag är beredd att hålla med om att det inte är något spännande land på många sätt. Samtidigt kan man göra sin resa till det man vill. Läser man på lite om ett land hittar man oftast det man letar. Allt finns ibland ser man det bara inte vid en första anblick.

Många kända kvarter

Den första etappen för mig blev att besöka Antwerpen. Staden är nog mest känd för sin katedral, sitt fort och sin djurpark. Djurparken är väldigt omtalad på grund av att djuren sitter i bur. Jag frågade runt lite och fick höra att djuren om vartannat flyttar och byter plats med djuren på en närliggande djurpark. Det känns betydligt bättre att besöka djurparken med det i åtanke. Vi hade en annan djurpark på listan över saker vi ville göra och skippade den inne i centrum av Antwerpen. Vi begav oss av till The Meir som är Antwerpens shoppinggata nummer ett. Här finns allt man behöver och bra mycket mer. Helt klart att man lätt kan bränna hela reskassan på shopping, men det bästa är att det är ofta rea här. Konkurrensen är hård. Lite trist att man får stå i kö till provhytterna i de större varuhusen, men de har också riktigt bra priser. Det fanns mycket att titta på i klädväg och vi var inte färdiga med shoppinggatan förrän affärerna började stänga. Även om vi inte hade handlat massor hade vi shoppat på oss lite mer än vi tänkt, men utan att bränna hela semesterkassan.

Katedralen mitt i staden

Vi skyndade oss för att hinna gå in i katedralen innan den stängde för det var på vår lista, men vi var både trötta och väldigt hungriga så det tappade nog lite av charmen. Det är ändå roligt att se hur fint de har inrett de katolska kyrkorna. Nu går jag väldigt sällan i kyrkan hemma, men om man jämför är kontrasten enorm. De katolska kyrkorna ger ett så mycket mer mäktigt intryck. Vi hittade en indisk restaurang. Den serverade riktigt bra mat och ölen som gick att få till var riktigt bra. Ofta när man bara kommer en bit ner i Europa får ölen en helt annan karaktär. Det kanske är lite bakvänt att dricka öl till indisk mat, men jag kände inte för att dricka vatten när jag var på semester.

Katedralen mitt i staden

Vi hade hört talas om Antwerpens vilda nattliv, men med våra kassar från shoppingen kände vi att vi inte var beredd att ge oss ut på några vilda nattjakter. Istället skulle vi hem och ladda inför morgondagen som vi hade planerat in med en två timmars tur ned till södra Belgien. Vi såg med spänning fram emot att få vara i den fransktalande delen då ingen av oss har några kunskaper i franska. Vi har också hört talas om de katastrofalt dåliga vägarna i Belgien och hoppades att hyrbilen vi hade skaffat för ändamålet skulle ta oss fram och tillbaka. Vi ville gärna ta oss hem senare.