Los Angeles

Det enda felet med LA är egentligen att staden har alldeles för mycket att erbjuda mot för vad man hinner med. De tre sakerna som stod högst på vår lista var såklart Hollywood, Universal Studios och Manhattan Beach. Självklart var havet ett måste då vi kört från kust till kust och ville göra det bokstavligen. När vi nu satt här några veckor senare och drack en drink kände vi oss rätt mätta och belåtna på upplevelser.

Universal Studios kräver nästan en hel dags besök. Det är inte bara som man tror att det är lite scener. Här finns ett tivoli, en stad och allt går i filmtema. Det erbjuds att se hur en film går till att spela in bakom kameran. Om jag fick nämna det jag gillade bäst var det nog att få se alla gamla scener från filmer och gamla kostymer. Det var verkligen roligt och underhållande. Dessutom kändes det som ett extra plus då jag inte förväntat mig det. Det går helt klart åt en hel dag här om man inte vill stressa runt. Innan man går in får man vara beredd på att samsas med andra turister, men det är värt allt. Något som man faktiskt funderar över är hur många stjärnor det finns på Hollywood Bouleward. Jag har inte fått fram någon siffra, men när man går där känns det som oändligt många. Det här är också the-place-to-be för att få uppleva det allra bästa nattlivet. Behöver jag säga att vi testade hur bra det är? Helt klart i toppklass. Lika glamoröst som det låter med Hollywood. De bästa klubbarna får man skippa om man inte vill köa hela natten, men de med mer lagom kö räcker gott och väl till för att få uppleva det bästa av Hollywoods nattliv.

Vi tog oss en dag till California Science Center. Det är gratis och det kändes som att efter att ha spenderat rätt bra med pengar kunde det vara trevligt att testa på något helt gratis. Vi såg iofs 3D bion och den kostar lite, men man fick lite sug i magen. Jätteakvariumet var såklart det bästa av centret och det var lite. Det finns mycket att titta på här och det gäller nog att planera besöket och ge det lite mer tid än man tänkt. Vi hade det som en dag utan stress och vi hann ändå med lite mer.

Downtown LA

Det var faktiskt inte förrän vi var på plats som vi fick reda på om Downtown LA. Helt otroligt att allt det gamla kan vara kvar som det är. Sedan att det är så välbevarat gör det än mer intressant. Här finns det både bra shopping och bra ställen att äta på. Den mest kända restaurangen heter Perch, men den gick vi bara förbi. Vi antog att det gäller att boka bord i god tid. Vi hittade ett svenskt café och kunde njuta av en kanelbulle. Det var höjdpunkten på dagen i downtown, även om allt höll riktigt hög kvalitet finns det inte mycket som slår en svens.

Downtown LA