Kroatien och ön Brac

Vår partyresa runt medelhavet fortsätter och detta blir mitt elfte inlägg om partyplatser runt ikring medelhavet. Även om jag skrivit om Ayia Napa på Cypern och San Tropez i Frankrike, så ligger största fokus på tre länder i området, Spanien med Mallorca och Ibiza, Grekland med öarna Mykonos, Ios, Korfu och Zakynthos samt Kroatien och öarna Hvar samt Pag. Näst ut väntar nu en tredje plats i Kroatien som kan vara värt ett besök, en plats som kanske inte kan mätas med platser som Ibiza och Hvar, riktigt ännu men som är på god väg att bli en av de bättre partyplatserna i området.

Mer än bara festande

Den kroatiska ön Brac är en plats som är riktigt populär bland den yngre skaran resenärer, då dessa erbjuds en fullständig semesterupplevelse på ön, den tredje största ön I Adriatiska havet. Orsaken till öns popularitet ligger i dess utbud där resenärer möt av några av de vackraste stränderna i hela Kroatien, beläget på den södra delen av ön i området kallat Bol. Här hittar ni stranden Zslatni Rat Beach som bara är ett måste för besökare. Då ön inte har samma popularitet som exempelvis Hvar så ser vi en mindre tillströmning av resenärer till ön, vilket gör att priserna här är lägre än andra platser I landet. Detta gäller allt från boende och mat till nöjen och shopping.  Då ön inte är lika glamorös som exempelvis Hvar och inte överexploaterad kommer ni erbjudas en enkel men genuin inblick i det kroatiska ö-livet.

Även om ön inte är lika populär som andra öar i området så finns det ingen brist på nattklubbar för de som är ute efter att festa. I Bol hittar ni en rad olika klubbar och barer och det finns något för de flesta, oavsett smak. Då ön just nu sakta ökar i popularitet, kan vi se utbudet av tillgängliga klubbar öka sakta men säkert. Bol erbjuder också ett stort utbud av olika sporter och aktiviteter, främst på grund av att platsen är oerhört populär bland vindsurfare.

Populära uteställen

De populäraste cocktailbarerna på ön är utan tvivel Varadero, Aquarius och Bolero. Dessa platser är en utmärkt plats att inleda kvällen på. Därefter kan ni besöka någon av de barer som finns i området för att sedan avsluta kvällen på diskoteket Faces. Ni kan här ta del av en enorm terrass och dansgolv under bar himmel. En mängd kända musiker och DJ´s kan ofta ses gästa stället. Förutom Faces kan ni även besöka nattklubben belägen i hotellet Elaphusa, som är öppen till tidig morgon.

Andra platser värda ett besök är Supetar, som erbjuder några av de bästa, gömda stränderna på ön med ett stort utbud av aktiviteter och ett aktivt nattliv. Besökare hittar här något för alla åldrar och smaker. Ett besök på Bennys under er vistelse här är att rekommendera. Det är ett av de mer populära ställena i detta område. Andra populära ställen innefattar bland annat Havana, Paparazzo, Roso, Benji samt baren Thriller.