Grekland och ön Korfu

Vår partyresa runt medelhavet fortsätter. Så här långt har jag besökt sex ställen runt medelhavet, där vi först landade på Ibiza, vidare till Ayia Napa på Cypern, därefter hamnade vi på ön Mykonos i Grekland, för att därefter återvända till Spanien igen men denna gång Mallorca istället för Ibiza. Resan gick sedan vidare till Saint Tropez i Frankrike och vi landade i det senaste inlägget i Kroatien, på ön Hvar.

Resan fortsätter nu och vi beger oss tillbaka till Grekland igen men denna gång till partyön Korfu. Hit tar man sig via flyg eller färja. Ni kan ta en färja från fastlandet, antingen från Igoumenitsa eller Patra. Färjan från Igoumenitsa börjar gå tidig morgon och går sedan med jämna mellanrum fram till midnatt. Resan över till ön tar omkring en och en halv timme. En färja från Patra avgår i regel på kvällen och sen över natten, då den beräknade restiden ligger på sju timmar.

Det finns även möjligheter att ta färjor till ön från Italien, då främst från Venedig, Bari och Anacona, tre lämpliga platser för personer som vill ta sig till ön med sitt fordon, dock inget som i regel gäller de som åker till Korfu för att festa. Det sista dessa personer bör tänka på är att köra då den mängd alkohol som i regel konsumeras gör dem helt okapabla till att köra något form av fordon.

Bästa uteställen på ön

Väl framme på ön, då gäller det att hitta vilka ställen man bara måste besöka samt få reda på vilka ställen man absolut bör undvika, då det alltid finns båda delar representerat oavsett vart man åker för att festa, det finns alltid det där stället som har dålig personal, där dom tar överpriser för drinkarna eller där musiken är rent ut sagt horrible. I regel kan det också var aen kombination av de av dessa eller andra orsaker. Men samtidigt som det finns ställen som ni bör undvika finns det också platser som ni absolut bara måste besöka.  Ett guldkorn på någon bakgata som ligger utanför det normala festområdet, en bar eller club som erbjuder allt med en perfekt kombination eller balans av allt.

corfu-airport

Är det första gången ni besöker ett ställe, gör då lite efterforskning innan ni åker, leta upp bloggar som denna, besök sociala medier, där det idag finns grupper om allt och inget, läs och hör vad tidigare resenärer rekommenderar och varnar er för. Bland de platser som kan rekommenderas på ön hittar vi baren B52 belägen precis intill stranden Ipsos och är ett av de mer populära ställena på ön. Det bästa med detta ställe är att det hela tiden anordnas något nytt, från karaokekväl, beach party, rave party till temakvällar med 70/80/90-tals musik.

The Old Tree är ett annat ställe intill stranden som är värt ett besök. Ett unikt ställe som säkert lär hålla er roade under kvällen och natten.

The Temple är ett ställe ni kan börja kvällen på, om Ipsos stranden är ert mål. Här kan ni avnjuta en god bit mat i kombination med bra musik och underhållning.

Andra ställen som är värda att nämna är Poco Loco, Angelo´s bar, Edem Club och Venue Club för att nämna några.