Grekland och ön Ios

Att just Grekland är ett sådant populärt resmål bland festande ungdomar är ingen nyhet, speciellt med tanke på den ofantlig mängd öar som landet består av och där många erbjuder möjligheter till fest, dag som natt men med sin unika tvist och läge. Vissa av öarna nås väldigt lätt från fastlandet samtidigt som andra kräver lite längre resor där exempelvis ett stopp på andra öar under en natt eller två kan rekommenderas, istället för en direktresa till slutmålet.

Partyön Ios tillhört en av dessa öar som ni får räkna med att spendera ett par timmar ombord på en färja innan ni når fram. Restiden från fastlandet som Aten tar mellan fyra till sju timmar beroendes på färja. Ön har ingen flygplats så att flyga direkt till ön är inte ett alternativ. Vill ni dock flyga kan ni välja att flyta till ön Santorini och därifrån sedan ta färjan över till Ios, en resa som tar blott 35 minuter. Men även om restiden med färjan är kortare är det tveksamt till att ni skulle tjäna allt för mycket tid på att välja denna resväg, då ni måste checka in, invänta avgång, flygtiden, tar er från flygplatsen till färjeterminalen och sen invänta färjan över.

ios_strand1080

Uteställen på Ios

Det råder knappast någon brist på uteställen att besöka på ön Ios, så det är tveklöst värt ett besök för den som är ute efter att ha kul med kompisarna under en vecka eller två. Bortsett från de oändliga beachpartyn som erbjuds så är ön också känd för sina otroliga stränder, med finkornig sand och kristallklart vatten och utbudet av vattensporter. Ständerna Mylopotas samt Manganari är båda värda ett besök och är även öns populäraste stränder som ser tusentals turister komma varje sommar. Dock är i regel ständerna relativt lugna på morgontimmarna och först på eftermiddagen som den största tillströmningen kommer, då många av besökarna inte gått och lagt sig förrän tidigt samma morgon.

ios-beach

Under högsäsongen är stället Far Out Beach Club utan tvivel värt ett besök. Andra ställen som också kan rekommenderas är Blue Note, en skandinavisk bar inte långt ifrån huvudtorget, den centrala utgångspunkten för utelivet.  Blue Note erbjuder ett stort dansgolv tillsammans med ett fåtal bord om man vill sitta. Dock är majoriteten av besökarna som kommer hit ute efter att dansa och dricka, så borden är i regel ett överflöd. Efter Blue Note kan Slammer Bar vara värt ett besök och väl där varför inte pröva deras Slammer with the Hammer drink, också kallad Tequila Slammer eller Tequila Boom boom. Drinken utförs på liknande sätt som videon i länken här innan visar.

Efter Slammer Bar är det dags att bege sig över till Sweet Irish Dream eller SID som stället också kallas. Detta är club som inte vaknar till liv förrän sent på kvällen/natten så kom inte dit allt för tidigt. Runt tre-tiden på natten brukar det dra igång på allvar och sedan fortsätta fram till 7–8 tiden på morgonen. Därefter är det läge att bege sig hemåt för några timmars sömn och sedan ner till stranden och inleda nästa dag av festande.