Grand Canyons södra och västra sida

Vi fortsatte vår resa mot Grand Canyons södra sida efter att ha gjort vår dag i öst. Det är härligt att bara vara här och nationalparken är så ofantligt stor att det känns som att man skulle kunna spendera hela livet här och ändå inte hinna med att upptäcka allt.

Grand Canyons södra och västra sida

Den södra sidan av Grand Canyon är den som är mest besökt och det märks. Här är kontrasten till den sköna turrridningen i de norra delarna max. Det känns ändå som att det är värt att besöka den södra delen för det man får är helt otroligt. Vi har läst om Skywalk som har blivit populär, men många sa att den inte var värt det och att det finns mycket annat att uppleva. Vi tog det till oss och passade på att åka flotte på Colorado River. Det var grymt roligt. Vi hade förväntat oss mycket, men det var så mycket roligare än vi trodde att det skulle vara. Nu valde vi att inte ta den allra värsta forsen utan höll oss till en mer lagom nivå. Känslan är ändå så läcker när pulsen går upp. Helt klart att det här är ett mycket bättre alternativ än att trängas med en massa andra turister. Såklart att vi var upp och tittade på lite utsikt, men det mesta av dagen spenderade vi på Colorado River.

Sista dagen i Grand Canyon

Den sista dagen blev i väst. Mest hade det att göra med att det var lättast för nästa etapp att köra. Det var när vi kom hit som vi faktiskt fick reda på att Skywalken ligger närmre West rim än South rim. Vi hade inte fattat det innan så vi passade på att åka. Anledningen till att vi inte åkte från South var att det var för långt. Sagt och gjort blev det en vända på Skywalken. Det är inget från den höjdrädda att gå ut där. Man blir lite knäsvag även om man inte är höjdrädd, men helt klart en läcker upplevelse. Vill man åka till Skywalken gäller det att köpa biljett. Det kan vara lite svårt så ta hjälp eller läs på ordentligt innan ni köper biljetten. För den som har en del extra i kassan går det att åka helikopter från Las Vegas till Grand Canyon West. Den billigaste vi hittade ligger på runt 175 dollar och är på ca 40 minuter. Det finns längre turer och de kostar uppemot 500 dollar och för den som vill göra något alldeles extra lär det vara bland det bästa man kan göra från västra sidan. Vi hade gärna gjort det, men kände att vi hade så mycket annat inplanerat att det inte fanns utrymme i budgeten den här gången.

Grand Canyon var verkligen bara fyllt av upplevelser och stora Wow. Helt klart att det är något helt i särklass. Det är verkligen ett ställe att besöka för att få ut det allra mesta ur sin resa till USA. Vi ångrar inte en sekund av våra besök. Skulle vi åka tillbaka skulle vi nog satsa på helikopterturen och att få leva lite mer som en cowboy på hästryggen.