En resa till Kina

Kina är ett stort land med mycket historia och fantastiska byggnader som säkert kommer att erbjuda en upplevelse som svårt glöms bort. Landet lockar många turister på grund av sin unika aura och de otroligt många attraktioner som landet har att erbjuda.

Här finns lite av varje oavsett vilka intressen man har. Landet kombinerar forntid med massa monument som är signifikativa för dess historia och moderntid med häpnadsväckande nya byggnader. Här kan man smaka på riktigt kinesisk kultur som går att finna från första stund planet landar. Landet är inte blygt med att visa allt den har att erbjuda och många turister kommer ofta på återbesök.

Bra städer att besöka i Kina

Kinas näst största stad, Beijing, har varit landets politiska centrum i över 800 år och har så länge varit ett viktigt centrum för kulturellt, ekonomiskt liv , vetenskaplig och akademisk. Beijing har många av Kinas mest kända attraktioner, inklusive det spektakulära kejserliga palatset, även känt som den förbjudna staden. Många av stadens sevärdheter ligger i sitt välbevarade historiska centrum vilket gör det möjligt att besöka de flesta av dem till fots. Inom dessa inkluderas den magnifika himlens tempel, Himmelska fridens torg, den största offentliga marknaden i världen och vackra Beihai Park.

Beijing Ancient Observatory

Här finns även den fascinerande Beijing Ancient Observatory, byggd år 1442 och fortfarande i bruk i början av tjugonde århundradet. Beijing är också ett utmärkt ställe att utforska omgivningarna och historiska monument så som den Kinesiska muren. Den största staden i Kina, Shanghai, är förmodligen den modernaste och erbjuder en mängd olika gamla och nya turistattraktioner. Stadens sevärdheter inkluderar många förstklassiga museer och konstgallerier, från det utmärkta museet i Shanghai till konstmuseet i Kina. Vidare har staden även ett överraskande antal lugna grönområden, gamla tempel och pagoder. Här kan man ta en lång Shanghai Promenad som sträcker sig längs Huangpujiang-flodens västra del och är populär bland den unika och vackra europeiska arkitekturen Yu Garden med sina många, gamla byggnader. Flera moderna attraktioner inkluderar den 468 meter långa TV-tornet med utmärkt utsikt över floden och staden och det roliga Shanghai Science and Technology Museum, ett av de mest besökta vetenskapsmuseerna i landet.

Vackra monument

Mogao Grotto

Mogao Grotto är ett system av 492 templen, beläget 25 kilometer sydost om Dunhuang, en strategisk oas belägen vid korsningen av Silk Road. Grottorna innehåller exempel på den mest representativa för den buddhistiska konsten som har funnits i omkring 1000 år. Byggandet av de buddhistiska grottorna började 366 f.Kr., som de första platserna för att lagra manuskript och konstverk. Tillsammans med Longmen och Yunganggrottorna är Mogao några av de mest kända tre uråldriga stenklippta templen i Kina. Buddha av Leshan är en jätte staty av Buddha, grävd i berget, i Sichuan i västra Kina. Arbetet av den fantastiska statyn började år 713, under Tangdynastin, och var inte färdig förrän år 803. Det tog samlade, stora ansträngningarna från tusentals skulptörer och arbetare för att få till den. Statyn står på en höjd av 71 meter och har tre meter långa fingrar vid var och en av sina enorma händer.