En resa till Bali

Många drömmer om att åka till Bali. Det gjorde även jag så en dag gjorde jag slag i saken och tog mig för att beställa resan. Jag fick med en kompis. Det är inte helt gratis och en vecka hamnar på runt tio tusen kronor. Väl värt det. Innan jag bokade resan hade jag inte så mycket information om vad landet är annat än att det är soligt, härligt klimat, bra möjligheter att bada och väldigt billigt att vara där. Det var så mycket jag visste. Allt infrias kan jag säga.Ingen har nog vid det här laget missat att Bali är en vulkanö. Det har de senaste åren lett till en del puffar från kratern och mer eller mindre aska. Nu har inte de påverkat turismen särskilt förutom att det periodvis har stört flygtrafiken. Självklart kan jag tänka mig att det är med skräckblandad förtjusning man ser askan pysa ut ur kratern. Jag var förskonad från det och kunde fullt ut passa på att njuta av min semester.

En dag med en guide

Vi planerade in en galopp på stranden med hästar och en tur till Edens lustgård. Bali har en fantastisk natur och om man inte sliter ut sig med bara vilda partykvällar så kan man lätt orka njuta av naturen och det ön har att erbjuda i början. När veckan börjar dra mot sitt slut kan man känna på partylivet. En otippad pärla som vi stötte på är att ta sig upp till de gröna böljande risfälten. Här uppe försvinner allt vad turism heter. Vi hittade en egen guide som tog oss runt. Priserna är låga och med lite tur och genom att fråga runt kan man lätt hitta något alldeles extra och eget. Dessutom gillar jag att upptäcka annorlunda saker. Party i all ära. Det är roligt det med och som ni vet gillar jag att dra iväg på partykryssningar och sånt, men när det kommer till att uppleva naturen på andra sidan jorden infinner sig något magiskt. Vi passade också på att åka förbi ett av alla de vattenfallen som finns Peguyangan som ligger i Nusa Penida. Förutom vattenfallet är det otroliga klippor ut mot havet här. Emellanåt är det nästan lite skräckinjagande högt, men man blir helt kär i att vara här. Vi avslutade dagen med att spendera kvällen i Pinggan, en liten by och se solnedgången över Mount Batur. Det var så otroligt vackert. Guiden gav oss en helt fantastisk dag med massor av sevärdheter.

En dag med en guide

Det som är det mest fascinerande med Bali är att det finns så många naturliga attraktioner som fortfarande får vara ifred. Det har inte exploaterats så att allt har blivit förstört utan tvärtom finns det massor kvar att upptäcka. Det är helt underbart att vistas här. Maten är också riktigt riktigt bra. Ibland tänker jag att jag borde bosätta mig på en fantastisk plats någonstans, men tänk om det tappar charmen då. Jag älskar att resa och att komma till en plats som Bali. Det är värt alla pengar det kostar.