En helg i Barcelona

Den spanska staden Barcelona är ett väldigt populärt turistmål och man kan förstå varför. Kombinationen av storstad och strand gör staden till ett perfekt weekendmål.

Barcelona är Europas fjärde mest besökta stad med ca 8 miljoner turister om året.

Staden har blivit ett populärt weekendmål då dom flesta av världens största flygbolag flyger till Barcelona och man hittar idag flera lågprisbolag som flyger till staden vilket gr det till ett utmärkt helgresemål.

Barcelona har Spaniens bästa kommunikationer och förutom flyg så går flera av Europas tågbolag och Barcelona har en stor hamn som tar emot stora kryssningsfartyg. Staden har ett viktigt kulturellt arv och staden är en blandning av den gama och det nya.

Spaniens mest intressanta stad

Barcelona är Spaniens näst största stad med ca 3 miljoner invånare. Staden är också huvudstad i regionen Katalonien. Staden är en av Spaniens viktigaste industristäder och är också ett finanscentrum. Barcelona är en stad dit man kan åka året om då man alltid hittar något intressant att se eller göra i staden.

Barcelona har ett rikt kulturliv och har flera av Spaniens mest intressanta museum och har kanske Spaniens bästa nattliv och restaurangutbud. Staden är också hem åt en av världens bösta fotbollsklubbar genom tiderna ,FC Barcelona. Ett av Barcelonas men också Spaniens mest beröm momentet är kyrkan ”Sagrada Familia(Heliga familjen på katalanska)” som började byggas 1882 och är fortfarande under byggnation och ritades av den berömde spanska arkitekten Antoni Gaudí.

 Den stora anledning till att kyrkan fortfarande inte är färdigbyggs är för att kyrkan inte får ta emot statliga eller kommunala donationer utan får endast ta emot privata donationer eller använda biljettintäkterna för att underhålla kyrkan vilket gör att det tar väldigt lång tid. Gaudí ritade flera av Barcelonas kända byggnader.

Staden är känd för sina museer exempelvis Nationalmuseet för katalansk konst, Picassomuseet, Barcelonas sjöfartsmuseum samt många fler.

Är man idrottsintresserad så huserar en av världens absolut bästa fotbollsklubbar genom tiderna i staden, FC Barcelona och staden har ett av Europas bästa herrlag i basket.

 Den numer legendariska fotbollsarenan ”Camp Nou” är hemarena åt klubben och lockar många fortbollintresserade.

Barcelonas paradgata eller boulevard, Las Ramblas ligger mitt i centrala Barcelona

Där man hittar exklusiva butiker, ett stort utbud av restauranger och har ett pulserande nattliv. I centrala staden hittar man också flera museer och ateljéer. Staden är en kuststad och har vackra sandiga ständer som är välbesökta.

Kombinationen storstad-strand gör Barcelona extra populärt.

Då staden är ett välbesökt turistmål så hittar man  ett stort utbud av hotell, vandrarhem och andra uthyrningsobjekt. Man kan hitta riktigt exklusiva hotell till enklare rum. Från Sverige reser flera flygbolag, främst lågprisbolagen och man kan hitta riktigt billiga sistaminuten biljetter. Tack vare lågprisbolag som exempelvis Norwegian så går det dagliga flyg från Arlanda ner till Barcelona. Staden ha ett typiskt medelhavsklimat och har säsong året om men är väldigt populärt under sommaren.

Barcelona är ett perfekt weekendresemål då man hittar alltifrån kulturella inslag till fantastisk shopping och sol och bad. Staden erbjuder något för alla och det korta avståndet från Sverige gör det till ett perfekt resmål.